Hopp til hovedinnhold

Agurk

Agurk

Foto: colourbox

Slangeagurk spises som oftest rå, som snacks eller i salater. Den kan også stekes og serveres som tilbehør, spesielt til fisk og skalldyr. Agurken skal være avlang og buet i endene, og ikke for krummet i formen. Den skal være blank og sprø og ha en jevn grønn farge. Den skal være fast å kjenne på.

Energiinnhold

Verdiene viser hvor stor andel av det totale energiinnholdet som kommer fra hver næringsgruppe.

Protein

0.8 g (38 %)

Fett

0.1 g (4 %)

Karbohydrat

1.2 g (57 %)

Alle næringsstoffer

Vann

96 g

Kilojoule

44 kJ

Kilokalorier

11 kcal

Protein

0.8 g

Fett

0.1 g

Mettet

0 g

Trans

0 g

Enumettet

0 g

Flerumettet

0 g

Kolesterol

0 mg

Karbohydrat

1.2 g

Stivelse

0 g

Mono+Disakk

1.2 g

Sukker

0 g

Kostfiber

0.8 g

Alkohol

0 g

Retinol

0 µg

Beta-karoten

85 µg

Vitamin A

7 RAE

Vitamin D

0 µg

Vitamin E

0.1 alfa-TE

Tiamin

0.04 mg

Riboflavin

0.02 mg

Niacin

0.2 mg

Vitamin B6

0.03 mg

Folat

11 µg

Vitamin B12

0 µg

Vitamin C

8 mg

Kalsium

19 mg

Jern

0.3 mg

Natrium

3 mg

Kalium

189 mg

Magnesium

13 mg

Sink

0.1 mg

Selen

0 µg

Kobber

0.02 mg

Fosfor

26 mg

Vi har 101 oppskrifter med Agurk