Bakte agurker med neper

Bakte agurker med neper

Oppskrift av: Clotilde Dusoulier
60 minutter
Tilbehør

Ingredienser

2 stk

agurk

8 stk

neper, små

1.5 ts

havsalt

olje til steking

Slik gjør du det:

Skrell agurken slik at den blir stripete. Del opp nepene i småbiter.
Kutt den på langs og bruk en skje til å skrape ut frøene i midten. Peel the cucumbers in alternating stripes. Slice in two along their length, and use a teaspoon to scrape out the seedy core in the middle. Del hver halvdel tre eller fire biter på langs, og så i små biter på omtrent 4 cm. 
Legg agurken i en bolle med en teskje salt. Vend godt rundt. La det stå slik i 30 minutter, så trekkes overflødig væske ut (ikke hopp over dette steget, da blir agurkene blaute etter baking). Legg nå agurkbitene på et rent håndkle, uten å ta med saftene på bunnen av skålen. Tørk dem tørre.
Forvarm ovnen til 190 grader.
Legg agurk og neper i en medium ildfast form. Strø over en halv teskje salt og ha på sukker, eddik og olivenolje. Vend rundt.
Bak i 30 minutter, til noen biter begynner å ta farge. Ha på pepper og dill og server varmt om du vil.

Kanskje disse også frister?