Blåskjell gratinert med tomat og salami - Server blåskjellene som en liten appetittvekker eller som en av mange tapas.
Foto: Foto: Morten Brun

Blåskjell gratinert med tomat og salami

Server blåskjellene som en liten appetittvekker eller som en av mange tapas.

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):

Annonse

Slik gjør du det:

1. Skrubb og vask blåskjellene. Damp dem under lokk i en kjele med hvitvin, men følg med på når de åpner seg – da er de ferdige! Sil av kraften, og legg blåskjellene utover på et brett til avkjøling i ca. 10 minutter. 2. Løsne skjellhalvdelene fra hverandre. Skjær over muskelen som holder kjøttet til skallet. La kjøttet ligge i den ene halvdelen av skjellet, den andre kaster du. 3. Sett ovnen på 230 °C. Bland alle ingrediensene til fyllet, og tilsett 2-4 ss hvitvin eller litt av den avrente saften fra tomatene. Blandingen skal bli en fast masse som legges på blåskjellkjøttet i hvert skjell (ca. 1 ts). Klem det godt langs kanten. Stek skjellene i ca. 12-14 minutter midt i ovnen til fyllet er gyllent.

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.

Kanskje disse også frister?

fav Tid: 45 min
Moules marinière