Slik gjør du det:
Vask blåskjellene og fjern eventuelle bysusstråder. Hvis noen skjell er litt åpne, kakker du dem en gang på benken. Lukkes de, kan de brukes. Hvis ikke, kastes de.
Skrell og finhakk sjalottløken og hvitløkfeddene. Knus sitrongresset med flatsiden av kniven før du finhakker dem også. Hakk opp chilien. Behold eller fjern frøene ut ifra ønsket styrkegrad på den ferdige sausen. Jeg bruker bestandig å ha med frøene. Ha alt dette i en stor kasserolle sammen med olivenoljen, salt og pepper og la det surre på medium varme i noen minutter.
Ha blåskjellene i kjelen og rist på den et par ganger til at alt blir blandet. Hell i sideren, legg på et lokk og kok skjellene i 5 minutter på forholdsvis sterk varme. Hvis enkelte skjell ikke ble åpnet under kokingen, kaster du dem.
Hakk opp korianderen og dryss over.
KOMMENTARER
Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.