Slik gjør du det:
Litt finhakket bladpersille eller koriander Skyll blåskjellene i kaldt rennende vann. Fjern eventuelt byssustrådene ("skjegget" på blåskjellene). Kast alle skjell som ikke lukker seg. Legg først kryddersmør, og så skjellene på et dobbelt stykke aluminiumsfolie (ca 40 x 40 cm). Pakk godt sammen slik at saften fra skjellene ikke renner ut under grillingen. Legg på rist over rødglødende kull, og grill ved middels varme til skjellene har åpnet seg. Rist på pakken en gang i mellom. Ved servering, hell alt over i en stor bolle og avslutt med persille eller korinader. Server med brød. Tips: Voodo-smør: Rens chili for frø og hinner (vask hendene godt etterpå!) Rør sammen og form til en pølse. Pakk i plastfilm og legg i fryseren til smøret skal brukes. Hvitløksmør: Rør sammen, form til en pølse og pakk i plastfilm. Oppbevar i fryseboks.
KOMMENTARER
Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.