Blåskjell thai style - Denne blåskjellretten, som på thailandsk heter Pad Hoi Malaeng, smaker både sterkt, salt og søtt, og har en fin anislignende tone fra thaibasilikum.
Foto: Erik Hannemann

Blåskjell thai style

Denne blåskjellretten, som på thailandsk heter Pad Hoi Malaeng, smaker både sterkt, salt og søtt, og har en fin anislignende tone fra thaibasilikum.

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):

Annonse

Slik gjør du det:

Mengdene i oppskriften er beregnet til hovedrett, men du kan også servere den som forrett, og da rekker den til dobbelt så mange personer.

Rens og vask blåskjellene. Husk å fjerne skjell som er ødelagt eller knust.

Knus chili, hvitløk og ingefær i en morter eller food processor.

Varm opp en wok, panne eller en stor vid kjele på sterk varme med litt olje. Tilsett chiliblandingen og fres den sammen med blåskjellene.

Når blåskjellene har åpnet seg, helles østerssaus og pepper over og alt blandes godt. Ta pannen av varmen, og press limesaft over retten.

Det kan være smart å notere seg at østerssaus blir svært salt dersom den koker.

Bland til slutt inn thaibasilikum og server.

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.

Kanskje disse også frister?