Blåskjell thai style
Denne blåskjellretten, som på thailandsk heter Pad Hoi Malaeng, smaker både sterkt, salt og søtt, og har en fin anislignende tone fra thaibasilikum.
Arnie Stalheim
45 minutter
GryterettIngredienser
6 porsjoner
2 kg
blåskjell2 stk
rød chili uten frø2 fedd
hvitløk8 cm
ingefær5 ss
østerssaus0.5 ts
pepper, svart1 stk
lime1 neve
thaibasilikumSlik gjør du det:
Mengdene i oppskriften er beregnet til hovedrett, men du kan også servere den som forrett, og da rekker den til dobbelt så mange personer.
Rens og vask blåskjellene. Husk å fjerne skjell som er ødelagt eller knust.
Knus chili, hvitløk og ingefær i en morter eller food processor.
Varm opp en wok, panne eller en stor vid kjele på sterk varme med litt olje. Tilsett chiliblandingen og fres den sammen med blåskjellene.
Når blåskjellene har åpnet seg, helles østerssaus og pepper over og alt blandes godt. Ta pannen av varmen, og press limesaft over retten.
Det kan være smart å notere seg at østerssaus blir svært salt dersom den koker.
Bland til slutt inn thaibasilikum og server.