Champagnegratinerte østers -
Foto: Mats Widén

Champagnegratinerte østers

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):
Ingredienser
4 porsjoner

8 stk østers

2 stk eggeplomme

1 dl champagne

Annonse

Slik gjør du det:

1. Åpne østersene. Løsne kjøttet fra skallet, og hell ut væsken. La kjøttet ligge i skallene. Mens skjellene ligger og hviler, vil det nå danne seg litt mer væske i skallene, men denne skal ikke helles vekk.

2. Bland eggeplommer og champagne, og visp det for hånd i en bolle over vannbad til det blir som en fin eggedosis. Dette tar normalt 5-10 minutter.

3. Hell eggeblandingen over østersene, og gratiner dem med en skibrenner til overflaten blir gyllen.

VINFORSLAG: Som i skallet, så også i glasset. Noe annet ville være helligbrøde.

Oppskrift:
Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.