Hopp til hovedinnhold
Den rike onkelen fra Amerika-pizza

Den rike onkelen fra Amerika-pizza

Oppskrift av: Trond Moi
30 minutter
Pizza

Slik gjør du det:

Smør et tynt lag med pizzasaus på en forstekt bunn. Dekk pizzaen med Norvegia ost i skiver, ha på salt, nykvernet pepper og tørket oregano. Finsnitt rødløk og hakk hvitløken. Kutt soppen i skiver. Dryss dette utover bunnen. Legg parmaskinke og mozzarella-skivene på toppen. Krydre med salt og pepper. Stekes til mozzarellaosten begynner å smelte. Spinat og ruccola vaskes og tomat, vårløk og basilikum finhakkes. Alt dette drysses på toppen av pizzaen i det den kommer ut av ovnen. Sprinkle med olivenolje og balsamicoeddik. Strø over revet parmesan til slutt. Bunn: Bland sammen mel, salt og gjær. Tilsett vann og olje og elt det godt sammen til du får en smidig og fin deig. Blir deigen for tørr, tilsett mer vann, blir den for bløt, tilsett mer mel. Kjevle deigen til 2-3 mm tykkelse uten å heve deigen. Legg bunnen på en stekeplate og prikk den godt over det hele med gaffel. Forstek bunnen til den får lysebrune prikker på toppen. På 220 ºC i ca 4 min i vanlig stekeovn, 2-3 min i pizzaovn. Ferdigstekte bunner kan fryses. Pizzasaus: Bland tomatpure, vann og hakkede tomater med litt salt, pepper og oregano. Spe med oljen og smak til med salt og pepper. Ha på et godt lag med saus på toppen av bunnen.

Kanskje disse også frister?