Due med selleripuré og eple- og byggrynssalat - Duer fra kornåkeren. Due må tilberedes varsomt i panna så de ikke blir tørre. Denne oppskriften er til en forrett, men dobler du oppskriften (beregn 2 duebryst pr person) holder det til en hovedrett. Har du ikke tilgang på due, kan du bruke and eller kylling.
Foto: TV 2 © God morgen Norge

Due med selleripuré og eple- og byggrynssalat

Duer fra kornåkeren. Due må tilberedes varsomt i panna så de ikke blir tørre. Denne oppskriften er til en forrett, men dobler du oppskriften (beregn 2 duebryst pr person) holder det til en hovedrett. Har du ikke tilgang på due, kan du bruke and eller kylling.

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):

Annonse

Slik gjør du det:

Byggryn legges i bløt natten over. Hell av bløtevannet og kok møre i 40-50 min. Krydre duebrystene med salt og pepper og stek dem i panne på middelsvarme i olje og smør. Leg gjerne i litt frisk timian mens de stekes. Stek dem knapt rosa, 1-2 min på hver side. Skrell og grovdel sellerirot og kok møre. Hell av vannet og mos selleri til en fin mos, rør inn smør og smak til med salt og pepper. Bland avkjølte kokte byggryn resten av ingrediensene til salaten. Smak til med salt og pepper. Hvis du vil servere denne salaten varm, fres byggryn i litt olje og vend inn resten av ingrediensene. Legg lagvis byggrynssalat, selleripuré og duebryst på toppen. Som dressing bruk rømme smakt til med litt sitron, sukker, salt, pepper og urter eller servere med en gele for eksempel rognebærgele. Oppskrift: fra boken "Med natur på menyen" av Charlott Moen, Gyldendal Forlag

Oppskrift:
Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.