Eggs Florentine - Slik har du kanskje ikke smakt egg før...
Foto: Erik Hannemann

Eggs Florentine

Slik har du kanskje ikke smakt egg før...

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):

Annonse

Slik gjør du det:

Sausen

Smelt smøret.

Ha eggeplommene i en bolle som tåler varme. Kok opp en liten kjele med vann.

Ha bollen over kjelen med kokvarmt vann. Pass på at bollen ikke kommer i kontakt med vannet. Pisk kraftig i ca 30 sekunder med noen vanndråper i eggeplommene. Fortsett å piske til det blir tykkere og du kjenner litt motstand.

Ha i litt og litt av det klarede smøret. Pisk smøret inn mellom hver gang.

Smak til med sitronsaft, cayennepepper, salt og pepper.

Resten

Ha smør, muskat og spinat i en kjele. Ha på lokk og la det dampe  til spinaten faller sammen. 

Stek brødskivene i smør eller olje (kan skippes og bare ristes). 

Fordel spinaten på brødskivene. Posjer eggene ved å knekke dem i kokende varmt vann i to minutter. Løft dem ut med hullsleiv. Legg dem på spinaten og server med sausen. 

Du kan også servere med skinke eller bacon på brødet. 

Oppskrift:
Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.

Kanskje disse også frister?

fav Tid: 30 min
Egg Benedict