Farsert laksekotelett

Farsert laksekotelett

Christopher Sjuve
180 minutter
Hovedrett

Ingredienser

4 porsjoner

Slik gjør du det:

Fjern ben og skinn. Skjær halen av så fisken er like tykk over det hele. Skjær en lomme fra midten og ut fra begge sider. Kjør laksesmåkjøttet glatt med salt i en kjøkkenmaskin, tilsett ett egg om gangen, Tilsett kremfløten litt om gangen. Kjør farsen glatt og ha i forvellet spinat sammen med krepsehaler. Smak farsen til med salt og pepper. Fyll farsen inn i laksefileten så den nesten kan lukkes sammen i toppen. Sett laksen i fryseren i et par timer til den har satt seg og skjær den ut i koteletter. Dampes i ovnen ved 160 ºC i ca 12-15 min. Gul paprikasaus: Rens paprika og løk og fres dem i olje. Tilsett vineddik og kok inn. Hell på hvitvin, kok inn til det halve. Tilsett fiskekraft og kremfløte, koriander og laurbærblad. Kok til smaken er god. Mos sausen, sil den og jevn den med maisenna. Blank sausen med usaltet smør og smak til med grapesaft, salt og pepper. Basilikumduchesse: Kok potetene møre i rikelig vann. Mos dem gjennom en sil og rør i en eggeplomme om gangen. Ha i smør og creme fraiche. Smak til med salt, pepper og fint hakket basilikum. Rist hakkede pinjekjerner og ha dem i potetblandingen. Sprøyt opp potetene på en smurt form og stek dem i ovnen 12 min på 200 ºC . Dampet asparges: Skrell aspargesen og bunt den sammen med en purre. Kok aspargesen i vann tilsatt salt og smør. Kok til aspargesen er mør. Appelsinsaus: Rens løken og hakk den fint, fres den i en kjele og tilsett hvitvin, appelsinskall, saft og kok inn til det halve. Blank sausen med kaldt usaltet smør og smak til med salt, pepper, kjørvel og litt mer appelsin. Må ikke koke etter at den er blanket.

Kanskje disse også frister?