Hopp til hovedinnhold
Fisk Florentine

Fisk Florentine

Dette er en enkel fiskerett med masse sunn spinat.

Oppskrift av: Wenche Andersen
60 minutter
Hovedrett

Ingredienser

4 porsjoner

1 ts

salt

300 g

spinat

Saus

2 ss

smør

2.5 dl

melk

Til gratinering

Slik gjør du det:

Skyll og tørk fersk filet. Lett-tin dypfryst fiskeblokk og skjær den i 2 cm tykke skiver. Forvell brokkoli i kokende lettsatlet vann i 2 min. Skyll i kaldt vann og la renne godt av seg. Frossen spinat halvtines og klem ut vann.
Legg brokkoli eller spinat i en smurt ildfast form, legg fisken skåret i litt store biter over og dryss over salt. Smelt smør, rør inn hvetemel og spe med varm melk til en hvit saus. Bland inn osten og hell ostesausen over. Dryss over strøkavring. Stek i varm stekeovn 200 ºC i 25- 30 min til retten har fått en fin farge. Server med kokte poteter og en tomatsalat eller råkost.
Oppskrift: "Den rutete kokeboken", redaktør Ingrid Esplid Hovig

Kanskje disse også frister?