Friterte østers -
Foto: Mats Widén

Friterte østers

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):

Annonse

Slik gjør du det:

1. Rens østersene, og ta dem ut av skallene. Legg dem på kjøkkenpapir og tørk godt av dem. 2. Miks brødkrummen med persillen i en hurtigmikser eller morter. 3. Bland rømme, sukker, chili og limesaft, og smak til med salt og pepper. 4. Vend østersene i mel, sammenpisket egg og deretter i brødkrummepersillen. Ha dem tilbake i egget og til slutt over i brødkrummen. Nå er de klare til frityrsteiking. 5. Varm opp oljen til middels varme. Steik østersene i ½ minutt til de er fine og brune. 6. Serveres med chilidip ved siden av. VINFORSLAG: Her er østersen tilført noen ekstra elementer, og den intense smaken av frisk sjø som vi vanligvis forbinder med denne råvaren, blir dermed avdempet. Chilien er ikke så framtredende at vi trenger vin med sødme, og da faller valget på en chablis.

Oppskrift:
Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.

Kanskje disse også frister?