Fylt pasta med spinat og ricotta

Fylt pasta med spinat og ricotta

Å fylle pasta er å gi den godt innhold. Her er det klassisk, italiensk tilbehør med spinat og ricotta.

Oppskrift av: Christopher Sjuve
20 minutter
Pasta

Ingredienser

2 porsjoner

Pasta

2 stk

egg

200 g

hvetemel

1 ts

salt

Fyll

100 g

ricotta

1 knivsodd

muskat

Slik gjør du det:

Bland sammen egg, salt og mel til en deig. Kjevle den flat med kjevle eller bruk pastamaskin. Kjevle den så tynn du klarer.
Skjær ut kvadrater som er omtrent 12 x 12 cm (større eller mindre, alt hva du foretrekker).
Ha spinaten i en gryte med litt smør på middels varme. Ha på lokk og la den falle sammen. Bland spinaten med ricottataen. Smak til med ørlite muskat.
Legg en spiseskje av spinatblandingen på pastafirkantene. Løft opp alle hjørnene og klem sammen i toppen slik at det ser ut som en godtepose.
Dryss litt mel på en tallerken og legg "godteposene" på denne etter hvert som de blir ferdig.
Kok pastaposene i godt med vann i omtrent to minutter. Løft ut med hullsleiv og servér med rikelig, nyrevet parmesan.