Gratinerte blåskjell provencale
Blåskjelltapas med provencalske urter.
Christopher Sjuve
60 minutter
TapasIngredienser
20 stk
ferdig dampede blåskjell1 dl
provencale saus50 g
muskat, revetProvencalesaus
1 ss
olivenolje2 stk
hakket løk1 stang
stangselleri, hakket1 fedd
hvitløk, hakket1 ts
hakket basilikum0.5 ts
timian1 ts
persille, finhakket1 stk
laurbærblad1 ss
tomatpuré1 ts
sukkerSlik gjør du det:
Provençalesaus: Ha tomatene i kokende vann i et par minutter. Flå dem, fjern steinene og finhakk. Surr løk, hvitløk, selleri og urter i olje på svak varme til alt er mykt. Ha i tomatpuré og tomathakk. La putre på svak varme i 30 min. Smak til med salt, pepper og sukker. Sett stekeovnen på 300 grader el. bruk grillen. Fjern øverste halve skallet på de dampede skjellene, legg på ildfast fat. Fordel saus over de halve blåskjellene. Dryss over ost, sett fatet i stekeovn på sterk varme el. grill i 3 - 4 min til de er gyldne. Dryss basilikum over, server.