Gratinerte blåskjell -

Gratinerte blåskjell

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):
Ingredienser
4 porsjoner

2 kg blåskjell

1 fedd hvitløk

1 stk sjalottløk

2 ss hakket persille

1 knivsodd pepper

200 g smør

Annonse

Slik gjør du det:

I ovn ved 225° i ca. 8 minutter. Skrubb blåskjellene og kontroller at de er tett lukket eller lukker seg når man slår på dem. Damp blåskjellene i tørt kokekar med tett lokk på sterk varme til de åpner seg, ca. 5 minutter. Rist på kokekaret av og til så skjellene blir jevnt dampet. Rens skjellmaten ut av skallene og legg den tilbake i det dype skallet. Sett skallene på en seng av grovt salt i et ildfast fat. Finhakk hvitløk og sjalottløk og rør det sammen med persille, pepper og smør. Fordel smøret på skjellene og gratiner dem midt i ovnen til de er boblende varme. Server dem umiddelbart med brød til.

Oppskrift:
Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.

Kanskje disse også frister?

fav Tid: 45 min
Moules marinière