Gratinerte o-skjell -
Foto: Per Eide/Eksportutvalget for fisk

Gratinerte o-skjell

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):

Annonse

Slik gjør du det:

I en vid kjele legges godt med smør, finhakket løk og 4 skjell per person. La skjellene få et oppkok, skru ned varmen og la dem stå og dampe til skallet åpner seg. Ta ut innmaten en en skarp kniv og fjern gjellen og lukkemuskelen. Legg skjellkjøttet i det halve skallet. Lag en tykk, hvit saus av smør og mel, spe med skjellkraft og fløte. Når sausen er avkjølt, tilsettes 2 eggeplommer og en knivsodd sennep. Sett skjellene i ildfast form; ha litt salt i bunnen av formen. Hell sausen over og ha revet ost på toppen. Sett skjellene i meget varm ovn og la det stå til skjellene er gyllenbrune. Oppskriften er hentet fra "Fristelser fra fjord og fjære" av Ardis Kaspersen.

Oppskrift:
Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.

Kanskje disse også frister?

fav Tid: 60 min
Blåskjell i karri