Grillet laks med agurk- og yoghurtsalat
Oppskrift av: Jørgen Kolderup
45 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
800 g
laksefilet2 ss
sukker2 ss
salt2 ts
olivenolje2 stk
slangeagurk, i skiver2 ts
salt1 dl
yoghurt naturell2 ss
finhakket dill1 fedd
hvitløk, presset12 stk
små tomat1 stk
rødløkSlik gjør du det:
Del laksen i 16 jevnstore stykker (i oppskrift for 4 personer) . Strø over salt og sukker. La fi sken ligge i romtemperatur i 20 minutter. Dette gjør fisken fastere og lettere å ha med å gjøre på grillen! Ha yoghurten i et kaffefilter. La den renne av seg i et kvarter. Riv agurken i tynne strimler på rivjern eller mandolin. Strø over salt og la agurken stå i et kvarter. Press ut vannet av agurken. Bland den med yoghurt og dill. Ha gjerne i et presset hvitløkfedd hvis du synes det er godt. Smak til med limesaft, salt og sukker. Skyll vekk saltet og sukkeret på laksen i kaldt vann. Tørk fisken med kjøkkenpapir. Pensle den med olje. Legg den på ren rist på grillen, nær glørne. Snu fisken en gang under stekingen. Hvis grillen er ordentlig varm, bør det holde med 2-3 minutter på hver side. Server laksen med agurksalaten, friske tomater og rødløk i skiver! Tips: Prøv også å blande inn noen små biter med papaya, mango eller annen søt frukt i agurksalaten.