Hopp til hovedinnhold
Helstekt kalkun

Helstekt kalkun

Oppskrift av: Aase Strømstad
1440 minutter
Hovedrett

Ingredienser

10 porsjoner

5 kg

kalkun

3 ts

salt

1 ts

pepper

Slik gjør du det:

I ovn ved 160° i ca. 2,5 timer. Tin dypfryst kalkun, det tar 2-3 døgn i kjøleskap. Tørk den og gni den inn med salt og pepper, pensle den med smør. Legg kalkunen i langpannen og stek den til den er akkurat gjennomstekt. Stikk med en spiss kniv i lårfestet. Hvis kjøttsaften som siver ut er klar, er kalkunen ferdig. La den hvile i minst 20 minutter, før den skjæres opp. Skjær først ut lårene. Skjær ut bryststykkene og skjær dem i skiver som legges tilbake på skroget. Skjær lårkjøttet i skiver til annen gangs servering. Saus til kalkun: Kok kraft på innmat og vingespisser og bland den med utkok fra langpannen. Kok kraften litt inn med rødvin eller portvin, tilsett gjerne grønn pepper eller smak til med sennep. Server kalkun med waldorfsalat eller rødkål, samt poteter.

Kanskje disse også frister?