Helstekt kalkun -

Helstekt kalkun

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):

Annonse

Slik gjør du det:

I ovn ved 160° i ca. 2,5 timer. Tin dypfryst kalkun, det tar 2-3 døgn i kjøleskap. Tørk den og gni den inn med salt og pepper, pensle den med smør. Legg kalkunen i langpannen og stek den til den er akkurat gjennomstekt. Stikk med en spiss kniv i lårfestet. Hvis kjøttsaften som siver ut er klar, er kalkunen ferdig. La den hvile i minst 20 minutter, før den skjæres opp. Skjær først ut lårene. Skjær ut bryststykkene og skjær dem i skiver som legges tilbake på skroget. Skjær lårkjøttet i skiver til annen gangs servering. Saus til kalkun: Kok kraft på innmat og vingespisser og bland den med utkok fra langpannen. Kok kraften litt inn med rødvin eller portvin, tilsett gjerne grønn pepper eller smak til med sennep. Server kalkun med waldorfsalat eller rødkål, samt poteter.

Oppskrift:
Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.

Kanskje disse også frister?

fav Tid: 1440 min
Kalkun