Helstekt kalkunbryst med hvitvinsdampede neper -
Foto: Foto: Alf Börjesson

Helstekt kalkunbryst med hvitvinsdampede neper

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):

Annonse

Slik gjør du det:

Pensle kalkunbrystet med smeltet smør tilsatt salt og pepper. Stek brystet i ovnen ved 180 °C i ca. 30 minutter. Vask og skrell nepene. Riv dem i tynne strimler på en matprosessor eller på et rivjern. Ha nepene i formen med stekesjyen. Hell over vin. Sett formen inn i stekeovnen og damp nepene i ca. 5 minutter. Smelt smør i en kjele og rør inn hvetemel. Spe med hvitvin og buljong. Kok sausen i 3 minutter. Visp sammen eggeplomme og fløte og bland med litt av sausen. Hell blandingen tilbake i resten av sausen. Varm opp til det tykner uten at det koker. Smak til med salt, pepper og presset sitron.

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.