Slik gjør du det:
Du trenger helt fersk fisk til denne retten. Kok opp en stor gryte med vann. Legg en tallerken til hver i vannet til de er varme. Det tar et par minutter. Løft ut tallerkene med hjelp av en sleiv eller pastatang og et kjøkkenhåndkle. Tørk av tallerkenene, eller la dem dampe av seg. Det tar ikke mange sekundene. Legg straks de tynne fiskeskivene på tallerkenene. Dryss over agurk, vårløk, sitronsaft, pepper og ev litt crème fraiche og server. Variasjon: Halvstekt sashimi: Du kan også varmebehandle rå fisk på en annen måte. Legg tynne skiver rå fisk på en tallerken og drypp over kokende sesamolje. Oppskrift hentet fra kokeboken "Hvordan koke vann" av Andreas Viestad, Cappelen Forlag.
KOMMENTARER
Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.