Foto: Crestock

© Foto: Crestock

Oppskrifter med Eggeplomme

Eggeplomme er del av innholdet i et egg som skal gi næring til fosteret frem til klekkingen. Den består i stor grad av kolestrol i form av fett. Eggeplommen ligger i eggehviten. Hvis du har eggeplommer til overs etter matlaging, kan du for eksempel lage hjemmelaget bernaise eller aioli.

Vit hva du spiser

Vår kalkulator regner ut næringsinnholdet på oppskriftene våre. Det er en service til alle brukere som vil ha mer informasjonen om oppskriftene. Merk at næringsinnholdet i noen tilfeller ikke vil kunne regnes ut nøyaktig.

+ Se alt næringinnhold

Næringsinnhold pr. 100g

308.0 kcal   1275.0 kJ

Fett 27.1 g (62 %)

Herav 7.5 g mettede fettsyrer

Karbohydrat 0.2 g (0 %)

Herav sukkerarter 0.2 g (mono og disakkarider)

Protein 15.8 g (36 %)