Hopp til hovedinnhold

Kålrot

Kålrot

Foto: Stein Henningsen/Frukt.no

Kålrot blir ofte kalt Nordens appelsin, den er svært rik på vitamin C. Kålroten skal kjennes tung og ha en fast konsistens. De fleste tenker gjerne på kålrot i forbindelse med husmannskost og julemat.Men kålrot kan brukes til mye mer enn stappe. Prøv å bake den, dampe den i en rotfruktsalat eller kanskje koke den i appelsin.

Energiinnhold

Verdiene viser hvor stor andel av det totale energiinnholdet som kommer fra hver næringsgruppe.

Protein

0.9 g (12 %)

Fett

0.1 g (1 %)

Karbohydrat

6.4 g (86 %)

Alle næringsstoffer

Vann

89 g

Kilojoule

149 kJ

Kilokalorier

36 kcal

Protein

0.9 g

Fett

0.1 g

Mettet

0 g

Trans

0 g

Enumettet

0 g

Flerumettet

0 g

Kolesterol

0 mg

Karbohydrat

6.4 g

Stivelse

0 g

Mono+Disakk

6.4 g

Sukker

0 g

Kostfiber

2.7 g

Alkohol

0 g

Retinol

0 µg

Beta-karoten

143 µg

Vitamin A

12 RAE

Vitamin D

0 µg

Vitamin E

0.1 alfa-TE

Tiamin

0.06 mg

Riboflavin

0.02 mg

Niacin

1.2 mg

Vitamin B6

0.12 mg

Folat

31 µg

Vitamin B12

0 µg

Vitamin C

35 mg

Kalsium

33 mg

Jern

0.2 mg

Natrium

8 mg

Kalium

256 mg

Magnesium

12 mg

Sink

0.1 mg

Selen

0 µg

Kobber

0.02 mg

Fosfor

38 mg

Vi har 62 oppskrifter med Kålrot