Foto: Istock

© Foto: Istock

Oppskrifter med Kinakål

Kinakål kommer som navnet tilsier, opprinnelig fra Kina. I Europa har den vært dyrket fra midten av 1900-tallet og den dyrkes også i Norge. Kinaskål har en sprø konsistens og brukes mye som basis i salater. I vårt naboland Sverige, kalles den for salladskål. Kinakål er en meget delikat kålvariant med en mild, fin og litt søt smak. Kinakål kuttes og brukes som råkost eller i salat. Den er kanskje vel så god i varme retter og kan kokes, gratineres, smørdampes, stekes eller brukes til stuing. Kinakål kan også brukes i supper og gryter eller wok.

Vit hva du spiser

Vår kalkulator regner ut næringsinnholdet på oppskriftene våre. Det er en service til alle brukere som vil ha mer informasjonen om oppskriftene. Merk at næringsinnholdet i noen tilfeller ikke vil kunne regnes ut nøyaktig.

+ Se alt næringinnhold

Næringsinnhold pr. 100g

15.0 kcal   63.0 kJ

Fett 0.1 g (3 %)

Herav 0.0 g mettede fettsyrer

Karbohydrat 1.8 g (60 %)

Herav sukkerarter 1.8 g (mono og disakkarider)

Protein 1.1 g (36 %)