Foto: Veronika Bergesen

© Foto: Veronika Bergesen

Oppskrifter med Pitabrød

Pita er et rundt, flatt brød laget av hvetemel, vann, gjær og salt. Pitabrød kommer fra, og er mye brukt i, det tyrkiske kjøkken og ellers i middelshavsregionen. Brødet har tradisjonelt blitt brukt til å dyppe i hummus og liknende sauser, samt til å servere matretter som falafel og kebab i. De fleste pitabrød blir stekt i svært varm ovn, slik at de blåser seg opp. Når pitabrødet blir tatt ut av ovnen faller det sammen igjen, mens på innsiden fremdeles er delt. Dermed kan man åpne opp en lomme i brødet, som man kan legge falafel, lammekjøtt, salat, hummus eller liknende ingredienser i.

Vit hva du spiser

Vår kalkulator regner ut næringsinnholdet på oppskriftene våre. Det er en service til alle brukere som vil ha mer informasjonen om oppskriftene. Merk at næringsinnholdet i noen tilfeller ikke vil kunne regnes ut nøyaktig.

+ Se alt næringinnhold

Næringsinnhold pr. 100g

233.0 kcal   988.0 kJ

Fett 1.1 g (1 %)

Herav 0.1 g mettede fettsyrer

Karbohydrat 46.9 g (84 %)

Herav sukkerarter 0.6 g (mono og disakkarider)

Protein 7.4 g (13 %)