Christopher Sjuve

© Christopher Sjuve

Oppskrifter med Havregryn

Havregryn er 100�ullkorn og en svært næringsrik kornsort. Grynene inneholder betaglukan og er en viktig kilde til vitaminer, mineraler og protein. Finnes i to varianter, lettkokte havregryn og store havregryn. Begge inneholder like mye energi og fober. Forskjellen er at kornet i lettkokte havregryn har blitt delt før de er valset til et gryn. Store havregryn er bare valset, disse må tyges litt mer og magen må jobbe mer for å hente næringen ut fra kornene. Store havregryn vil derfor mette litt lengre.

Vit hva du spiser

Vår kalkulator regner ut næringsinnholdet på oppskriftene våre. Det er en service til alle brukere som vil ha mer informasjonen om oppskriftene. Merk at næringsinnholdet i noen tilfeller ikke vil kunne regnes ut nøyaktig.

+ Se alt næringinnhold

Næringsinnhold pr. 100g

389.0 kcal   1640.0 kJ

Fett 7.8 g (9 %)

Herav 1.1 g mettede fettsyrer

Karbohydrat 63.1 g (76 %)

Herav sukkerarter 1.0 g (mono og disakkarider)

Protein 11.4 g (13 %)