Foto: Gettyimages

© Foto: Gettyimages

Oppskrifter med Quinoa

Quinoa er en vekst fra Sør-Amerika med spiselige frø, og er et alternativ til ris og poteter. Quinoa har stor ernæringsmessig verdi på grunn av sitt høye innhold av protein. Verdens helseorganisasjon regner aminosyresammensetningen i Quinoa som fullgod med proteinene i melk. 2013 ble av FN kåret til det internasjonale quinoa-året. Frøene tilberedes ved å skylle dem og koke dem i 10-15 minutter, til de sveller. Quinoa brukes i både varme som kalde salater, i alt der man ellers kunne brukt couscous eller ris. Quinoa kan også brukes i brødbakst. Inneholder ikke gluten.

Vit hva du spiser

Vår kalkulator regner ut næringsinnholdet på oppskriftene våre. Det er en service til alle brukere som vil ha mer informasjonen om oppskriftene. Merk at næringsinnholdet i noen tilfeller ikke vil kunne regnes ut nøyaktig.

+ Se alt næringinnhold

Næringsinnhold pr. 100g

359.0 kcal   1513.0 kJ

Fett 6.1 g (7 %)

Herav 0.7 g mettede fettsyrer

Karbohydrat 58.3 g (74 %)

Herav sukkerarter 6.1 g (mono og disakkarider)

Protein 14.1 g (17 %)

Les mer om QuinoaSe alle artikler med emne Quinoa