Kalkun -

Kalkun

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):

Annonse

Slik gjør du det:

Tin kalkunen i kjølerom eller på et annet kjølig sted. På denne måten holder kalkunen på kjøttsaften. Det tar ca. 2 døgn å tine en middels stor kalkun (ca 5 kg). Når den er tint fjernes posen med innmat (hvis den ligger inni fuglen). Skyll og tørk både inn og utvendig med papirhåndkle. Brett vingespissene bak på ryggen, slik at kalkunen ligger stødig i langpannen. Fyll eventuelt fuglen med ønsket stuffing, se egen oppskrift). Brukes farse eller fyll som sveller under steking, må hulrommet fylles bare 3/4 fullt. Etter at kalkunen er fylt, lukkes åpningen med en stekenål eller den sys igjen med bomullstråd. Knyt hyssing rundt benknokene og stram til. Pensle kalkunen med smeltet smør tilsatt salt og krydder. Legg den på rist over langpannen eller rett i pannen hvis fuglen er stor. Ha litt vann i pannen under steking, etterfyll med vann slik at stekesjyen ikke tørker ut. Kalkunen er ferdig nå steketermometeret spretter ut. Steketemperatur 160 ºC, ca 30 min pr kg. En 5 kg kalkun trenger ca 2 1/2 time i stekeovnen. La kalkunen hvile 20-30 min før den deles opp. Er kalkunen fylt med farse beregn 30-45 min lengre steketid. Server med hjemmelaget potetmos eller kokte eller stekte poteter, fløte og portvinsaus og rosenkål med blå druer.

Oppskrift:
Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.