Kalkunfilet på partyseng
Christopher Sjuve
90 minutter
HovedrettIngredienser
7 porsjoner
1.5 kg
poteter6 skiver
bacon1 stk
fennikel i båter1 stk
persillerot2 ss
smør3 ss
smør, smeltet1 ts
salt1 dl
chilisausMadeirasaus:
1 stk
løk1 ss
tomatpuré3 ss
hvetemel4 dl
madeira vin4 ss
soyasaus1 ts
salt1 ts
pepper4 ss
smørSlik gjør du det:
Vask potetene godt og legg dem over i en smurt ildfast form sammen med baconskiver delt i to og fennikelbåter. Legg på klatter med smør. Pensle kalkunfileten med smeltet smør tilsatt salt og pepper. Sett inn et steketermometer, slik at spissen på termometeret befinner seg i den tykkeste delen på fileten. Legg fileten over potetene og stek i ovnen ved 180 °C i ca. 1 time, eller til steketermometeret viser 68-70 °C. De siste 20 minuttene av steketiden, pensles fileten med den søte chilisausen. Sjekk om poteten er ferdige med en spiss kniv. Trenger potetene lengre tid, kan fileten tas ut av ovnen, pakkes inn i folie og hvile på kjøkkenbenken til potetene er ferdige. Som tilbehør smaker det godt med kokt rosenkål, grønne brekkbønner og madeirasaus. Rørte tyttebær eller portvinsgelé smaker også godt ved siden av. Madeirasaus: Finhakk løk og fres den i smør i en kjele til den er blank. Tilsett tomatpuré og dryss over hvetemel. Rør godt sammen. Spe med kraft og madeira. Visp godt og kok opp. Tilsett soyasaus og smak til med salt og pepper. La sausen trekke i ca. 10 minutter før den siles. Visp inn smør rett før servering.