Kamskjell med sitron og ingefær -
Foto: Tom Haga

Kamskjell med sitron og ingefær

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):

Annonse

Slik gjør du det:

Skjær de hvite lukkemusklene i tykke skiver. Varm 2/3 av oljen i en stekepanne. Ha i kamskjellmusklene og stek dem raskt på middels varme. Legg dem på et fat. Varm resten av oljen, ha i vårløk, surr den i et par sekunder, tilsett sitronsaft og risvinen eller sherryen og kok opp. Rør inn den syltede ingefæren sammen med laken. Smak til med salt og pepper. Anrett på tallerkener sammen med kamskjellene, pynt med sitronskiver. Tips: Kjøper du hele kamskjell, kan gonadene også brukes i retten. Surr dem lett i olje. Gonadene varierer i størrelse etter sesong.

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.

Kanskje disse også frister?