
Kamskjell med sitron og ingefær
Christopher Sjuve
30 minutter
Forretter og småretterIngredienser
4 porsjoner
6 stk
fersk kamskjell3 ss
peanøttolje3 stk
vårløk, finhakket3 ss
sitronsaft2 ss
risvin eller tørr sherry2 ss
hakket syltet ingefær1 ss
ingefær lakeSlik gjør du det:
Skjær de hvite lukkemusklene i tykke skiver. Varm 2/3 av oljen i en stekepanne. Ha i kamskjellmusklene og stek dem raskt på middels varme. Legg dem på et fat. Varm resten av oljen, ha i vårløk, surr den i et par sekunder, tilsett sitronsaft og risvinen eller sherryen og kok opp. Rør inn den syltede ingefæren sammen med laken. Smak til med salt og pepper. Anrett på tallerkener sammen med kamskjellene, pynt med sitronskiver. Tips: Kjøper du hele kamskjell, kan gonadene også brukes i retten. Surr dem lett i olje. Gonadene varierer i størrelse etter sesong.