Kreps -
Foto: TV 2 © God morgen Norge

Kreps

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):

Annonse

Slik gjør du det:

For kreps til hovedrett, beregn ca 1 kg levende kreps pr person. Velg mellom 2 forslag til laker å koke krepsen i: Kokelake med krondill: Kok opp laken og la den trekke ca 10 min. Legg krepsen i kokende lake, se koking. Kokelake med krydder og øl: Kok opp og la laken trekke ca 20 min før krepsen legges i kokende lake, se koking. Koking: Bruk en stor kasserolle. Har du mange kreps, kok dem ev i flere omganger. Laken skal være kokende og dekke krepsen. Legg de største krepsene i først. Kok opp mellom hver kreps som leggs i laken. La krepsen trekke 10-12 min. Avkjøl helst i laken, det gir en saftig og smakfull kreps. Kok gjerne krepsen dagen før den skal serveres. Server med loff, majones ev tilsatt litt finhakket hvitløk. Sitron og dill.

Oppskrift:
Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.