Hopp til hovedinnhold
Kveite

Kveite

Christopher Sjuve
1440 minutter
Hovedrett

Slik gjør du det:

Knus krydderet i morter og la hvile i et døgn før du skal bruke blandingen. Bruk tørkede urter av god kvalitet. Legg kveitefiletene i saltlake i 10 minutter, tørk på kjøkkenpapir og vend dem i blackened krydder. Varm en jernpanne til det ryker av den, ha god lufting på kjøkkenet. Legg stykkene i tørr panne og stek 3 til 5 minutter på hver side. Kveita skal være svartbrent på begge sider og saftig i midten. Østers ceviche: Bland sammen tabasco, sitronsaft og finhakket sjalottløk. Legg østersen i marinaden og la stå i 2 timer. Hell av laken, men la sjalottløken være igjen. Bland inn finhakket koriander og smak til med tabasco og salt. Avokadopuré: Avokadopuréen blir fort misfarget hvis den blir stående. Lag den derfor så sent som mulig. Del avokadoene på midten. Ta ut steinen og ta ut kjøttet med en skje. Mos avokadoene og bland med sitronsaft. Tilsett rømme, chili, tabasco, hvitløk og smak til med salt, pepper og koriander. Dekk den godt til og sett den i kjøleskapet frem til servering. Auberginepure: Bak auberginene i ovnen på 220 grader til de er myke. Del dem i to og skrap ut kjøttet. Finhakk auberginekjøttet og ha i et klede. Avkjøl litt og klem ut overflødig væske. Bland inn resten av ingrediensene og smak til med sitronsaft, salt og pepper. Puréen skal være forholdsvis fast. Serveres lun. Stekt pastinakk med litt sukker: Varm olje eller smør i en panne. Ha i pastinakk. Stek til pastinakken er mør og gyllen brun. Ha i sukker, salt og pepper og smak til.

Kanskje disse også frister?