Kylling- og baconsalat

Kylling- og baconsalat

Oppskrift av: Wenche Andersen
45 minutter
Salat

Slik gjør du det:

Begynn med dressingen. Start med presset sitronsaft, salt, pepper og finhakket/presset hvitløk, tilsett olivenolje i en tynn stråle og pisk til en glatt masse. Stek kyllingfileter i olje/smør 2-3 min på hver side. Drys over salt og pepper. Legg i et ildfast fat og etterstek i varm stekeovn 150 ºC i 6-8 min, til filetene er gjennomstekt. Avkjøl litt i del i strimler og vend kyllingstrimlene i halvparten av dressingen. Kok eggene i 8-10 min, avkjøl straks i kaldt vann. (8 min en "smilende " litt bløt kjerne, 10 min gjennomkokt). Rens og del i båter. Stek bacon til det blir sprøtt og legg på kjøkkenpapir slik at fettet trekkes ut. Del i mindre biter. Friske bondebønner kokes opp, småkok i ca 1min. Skyll i rennende kaldt vann, trekk av den ytterste hinnen. Tørre hvite bønner, se tips. Trekk av den tynne strengen på grønne bønner. Legg i kokende lettsaltet vann tilsatt 1-2 ss smør og kok til de er sprøe, 3-4 min, straks over i iskaldt rennende vann for å stoppe kokingen, Bønnene beholder den fine grønne fargen og forblir sprøe. Resten av grønnsakene renses og skjære i litt "grove" biter. Tomater deles i båter og tomatinnmaten fjernes, slik at det bare er tomatkjøttet som brukes. Friske artiskokker "tourneres", dvs at de skrelles slik at bare hjertet, dvs bunnen og de fine lyse bladene. Gni med sitron under skrellingen slik at fargen beholdes. Legg i vann med sitronsaft hvis de blir liggende litt før de brukes. Del artiskokker i tynne skiver og vend dem i dressingen. Anrett grønnsakene på et stort flatt fat, fordel artiskokker, kylling, egg i båter og oliven. Hell over dressingen. Basilikum og sprøstekt bacon tilsettes helt mot slutten. Tips: Bruker du tørkede bønner, legges disse i bløt dagen i forveien. Hell av bløtevannet, trekk av skinnet og kok bønnene møre 10-12 min. Hermetiske bønner kan også brukes. Skyll godt av dem under rennende kaldt vann før de brukes.

Kanskje disse også frister?