Kylling med 40 hvitløkfedd - Det høres mye ut med 40 hvitløkfedd, men når de bakes i ovnen som her blir de søte og myke og de mister stinget som fersk hvitløk her. Dersom du har en potetpresse slipper du å skrelle alle feddene først. Det går også ann å presse feddene gjennom en metalsikt, men det kan være litt vrient.
Foto: Peter Berg

Kylling med 40 hvitløkfedd

Det høres mye ut med 40 hvitløkfedd, men når de bakes i ovnen som her blir de søte og myke og de mister stinget som fersk hvitløk her. Dersom du har en potetpresse slipper du å skrelle alle feddene først. Det går også ann å presse feddene gjennom en metalsikt, men det kan være litt vrient.

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):

Annonse

Slik gjør du det:

Løsne skinnet fra kyllingbrystet og lårene med fingrene (pass på at skinnet ikke sprekker). Stikk urtekvistene under skinnet. Ha kyllingen i en ildfast form med rikelig olivenolje og hvitløksfedd. Ha på salt og pepper. La den steke i ca 45-60 minutter på 180 grader (eller til kyllingen er 70 grader inni). Skjær løs bryst og lår. Mos hvitløkfeddene sammen med crème fraîche, det er enkelt med en stavmikser. Det går også an å bruke en en potetpresse, skallet blir sittende igjen i pressa. (Har du en slik presse slipper du å skrelle all hvitløken først). Server kyllingstykkene med hvitløkssaus. Bruk gjerne oljen til å øse over kyllingen også. Denne retten passer utmerket med ovnsbakte poteter. Legg dem i formen sammen med kyllingen.

Oppskrift:
Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.