Kyllingfilet på linse- og spinatseng
En mettende, men mager kyllingrett med linser og spinat.
Christopher Sjuve
60 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
4 stk
kyllingfiletLinse- og spinatseng
4 ss
olivenolje1 stk
løk1 fedd
hvitløk3 stk
kardemomme, hel250 g
linser, grønne5 dl
vann2 stk
tomat175 g
spinat, frisk1 stk
sitron, saften av denSlik gjør du det:
Fres finhakket løk i olje til den blir blank. Ha i hakket hvitløk og krydder og rør alt godt sammen. Tilsett linser og vann og la det småkoke i ca. 20 minutter til linsene er møre. Rør av og til. Stek kyllingfiletene i olje i en panne 3-4 minutter på hver side. La dem hvile mens du gjør ferdig retten. Skjær et kryss i toppen på tomatene og ring rundt stilken. Slipp tomatene noen sekunder opp i kokende vann til skinnet begynner å løsne. Ta opp tomatene og legg dem over i iskaldt vann og flå av skinnet. Skjær tomatene i terninger. Vend tomatene og frisk spinat inn i linsene. Smak til med sitronsaft, salt og pepper. Server kyllingfiletene på en seng av linser, spinat og tomat. Pynt med stekte cherrytomater og server med godt brød.