Kyllingfilet på linse- og spinatseng - En mettende, men mager kyllingrett med linser og spinat.

Hovedrett

foto: Astrid Hals

Kyllingfilet på linse- og spinatseng

En mettende, men mager kyllingrett med linser og spinat.

Dette trenger du til 4 porsjoner

4 stk kyllingfilet

  salt og nykvernet pepper

  smør elleroljetil steking

Linse- og spinatseng

4 ss olivenolje

1 stk løk

1 fedd hvitløk

1 ts garam masala(indisk krydderblanding)

1 ts karri, gjerne litt sterk type

3 stk kardemomme, hel

250 g linser, grønne

5 dl vann

2 stk tomat

175 g spinat, frisk

1 stk sitron, saften av den

  salt og nykvernet pepper

Slik gjør du det:

Fres finhakket løk i olje til den blir blank. Ha i hakket hvitløk og krydder og rør alt godt sammen. Tilsett linser og vann og la det småkoke i ca. 20 minutter til linsene er møre. Rør av og til. Stek kyllingfiletene i olje i en panne 3-4 minutter på hver side. La dem hvile mens du gjør ferdig retten. Skjær et kryss i toppen på tomatene og ring rundt stilken. Slipp tomatene noen sekunder opp i kokende vann til skinnet begynner å løsne. Ta opp tomatene og legg dem over i iskaldt vann og flå av skinnet. Skjær tomatene i terninger. Vend tomatene og frisk spinat inn i linsene. Smak til med sitronsaft, salt og pepper. Server kyllingfiletene på en seng av linser, spinat og tomat. Pynt med stekte cherrytomater og server med godt brød.

Lagt til av

Kommentarer:

Christopher Sjuve Fagansvarlig mat

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar og hjelper oss å bli bedre!

Mest lest siste 48 timer på Klikk.no:

Dette er langt verre enn matforgiftning

Det er mye rart du kan ta med deg hjem fra utlandet. Disse sykdommene bør du unngå.

Les mer

Hvorfor er det vanskelig å servere Cola light i luften?

QUIZ: Dette visste du garantert ikke om fly.

Kvinneguiden |

Les mer

TJENESTER FRA KLIKK