Løkpai -

Form og pai

Løkpai

Dette trenger du til 0 porsjoner

60 g smør

2 dl grovbakstmel

100 g cottage cheese

Fyll

2 stk tomatuten skinn

0,5 stk agurk

4 stk løk

1 dl muskat, revet

  salt

  pepper

3 stk egg

2 dl melk

Slik gjør du det:

Bunn: Kna smør, mel og cottage cheese til en godt blandet masse. La deigen hvile i kjøleskap mens du lager fyllet. Fyll: Surr strimlet løk i en panne til den er lyse brun. Tomatene skoldes i kokende vann i ca. 15 sekunder. Fjern skinnet, del de i 4 båter og fjern steinene også. Skjær agurken i tykke halve skiver. Bland melk, egg og ost sammen. Kjevle deigen ut til en rund leiv som passer til paiformen. Den kan godt henge litt utenfor kanten så unngår du at den "krymper". Prikk bunnen med en gaffel og forstek den i 10 minutter ved 200 °C. Ta formen ut og ha i løken og osteblandingen og tilslutt tomat og agurk. Stek paien på nederste rille i ovnene i 30 - 40 minutter på 200 °C. Server gjerne med litt salat til. Kald løkpai er ypperlig å ha med i picknickurven. Prøv det neste gang du skal ut på tur og du ønsker middag i det fri! God tur! Oppskriften er hentet fra egg.no

Lagt til av

Kommentarer:

Christopher Sjuve Fagansvarlig mat

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar og hjelper oss å bli bedre!

Mest lest siste 48 timer på Klikk.no:

- Nesa er stor og skeiv, veldig heksete

Vi ga seks personer muligheten til å retusjere seg selv.

Det Nye |

Les mer

Dette prøver kroppen å fortelle deg

Her er symptomene du ikke burde ignorere.

Kvinneguiden |

Les mer

Bekjennelser fra en perfekt gravid

Mitt andre svangerskap var en helsemessig katastrofe. Hurra for meg!

Les mer

TJENESTER FRA KLIKK