Slik gjør du det:
Du trenger: Avlang form ca. 1 1/2 liter I stekeovn, vannbad 175 grader C, 1-1 1/2 time Skjær laksefileten opp i mindre biter og legg dem i en foodprossesor sammen med salt og kjør til laksen er grovdelt. Ha i egg, fløte, melk, potetmel og kajennepepper og kjør til en glatt farse. Legg halvparten av farsen i en smurt brødform, legg på biter av crabsticks og tint spinat eller vårløkblader og fyll resten av laksefarsen over. Dekk formen med aluminiumsfolie og stek pateèn i vannbad i varm stekeovn til den kjennes fast, 1 - 1 1/2 time. La pateèn avkjøles i formen. Oppbevares i kjøleskap til neste dag, skjæres i skiver og anrettes på serveringsfat. Nypoteter med smør og vårløk Kok små nypoteter med skallet på, ha en god klatt med meierismør på potetene når de er ferdige og dryss over finsnittet vårløk. Serveres varme eller kalde til laksepateèn. Gourmetsaus Bland sammen alle ingrediensene og smak til med salt og pepper. La sausen trekke natten over i kjøleskap. Syrlig salat Ta salatbladene fra hverandre og skyll de godt. La vannet renne av på et kjøkkenhåndkle. Legg salatbladene i en vid bolle. Bland sammen rømme, sitronsaft og sukker og vend salaten i blandingen. Dette må gjøres like før servering ellers blir salaten slapp og bløt.
KOMMENTARER
Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.