Lammecarré - Lammecarré er en flott stykningsdel med mørt og smaksrikt kjøtt. I denne oppskriften finner du også sopp og saus.
Foto: Erik Hannemann

Lammecarré

Lammecarré er en flott stykningsdel med mørt og smaksrikt kjøtt. I denne oppskriften finner du også sopp og saus.

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):

Annonse

Slik gjør du det:

Forvarm ovnen til 200 grader. 

Løk

Skrell sjalottløken. Ha dem (hele) i en stekepanna. Stek dem i olje til de får litt farge.

Ha løken i en ildfast form. Kok opp buljong og hell over til det dekker omtrent halvparten. Sett den midt i ovnen. (Løken trenger omtrent 40 minutter tilsammen).

Lammekjøtt

Pensle lammekjøttet med olivenolje. Dryss på litt salt. 

Når sjalottløken har vært 20 minutter i ovnen setter du dem ett hakk høyere. Legg lammekjøttet i en ildfast form og sett den i ovnen (på samme brett som løken).

Ta en titt underveis. Er det litt for mørkt på oversiden, så snu kjøttet.

Tilbehør

Slipp spinaten i kokende vann. Ta den ut igjen med en gang og slipp den oppi isvann. Klem ut vannet og legg den til side.

Finhakk en løk og ha den i en stekepanne sammen med soppen. Stek til løken er gyllen. Ha i fløte, bønner og knus i et fedd hvitløk.

Ta løken ut av ovnen etter 40 minutter.

Hell væsken fra løken i stekepanna med soppen. 

Når lammekjøttet har vært inne i 20-25 minutter tar du det ut av ovnen og heller også denne væsken over soppblandingen. 

La kjøttet hvile i minst 10 minutter.

La blandingen med soppen koke inn til den tykkelsen du vil ha. Hakk spinaten og rør den inn mot slutten sammen med hakket rosmarin.

Skjær kjøttet i skiver. Server det på soppblandingen med bakt sjalottløk.

Oppskrift:
Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.

Kanskje disse også frister?

fav Tid: 90 min
Beef Wellington