Lettrøkt ishavsrøye fra Morten Hallan

Lettrøkt ishavsrøye fra Morten Hallan

Oppskrift av: Morten Hallan
120 minutter
Hovedrett

Slik gjør du det:

Les nøye gjennom fremgangsmåten før du lager denne retten. Vask og filiter fisken. Dryss filetene med havsalt og grovmalt pepper. La dem ligge i ca. en time. Det er enkelt å røke ishavsrøye i stekeovn. Fyll en liten stekepanne med sagspon og sett platen på fullt til sponet er glødende. Sett fyr på sponet. Legg et vått håndkle over for å slukke flammene. Sett pannen med spon tilbake i kald stekeovn. Legg filetene på en rist, plasser risten over sponen og lukk døren. La fisken røke i kald ovn i 5-7 minutter. Vask og skrell poteter og selleri. Skjær dem i biter og kok til de er møre. Hell av vann og mos dem. Varm opp med salt, pepper og smør før servering. Vask, skrell og skjær to poteter i strimler. Stek strimlene i panne med olje til de er sprø og gylne. Skrell persillerøtter, del på langs og gi dem et raskt oppkok. Glasser smør og sukker sammen med hakkede valnøtter. Fres spinaten i olje og smak til. Saus: Kok inn hvitvin til ca. 1/3. Tilsett fløte og kraft og kok til halvparten. Smak til med merian, og sil. Forvarm stekeovnen til 170 grader. Fyll fisken i smurt ringform og stek i 4 minutter. Fyll formen opp med varm spinat. Ta av ringen og fjern skinnet. Legg persillerøtter, valnøtter, poteter og selleri rundt. Hell saus rindt. Smak til kraften med merian og drypp rundt.

Kanskje disse også frister?