Linser med spinat og karripoteter

Linser med spinat og karripoteter

Linser gjør godt for kropp og sjel. Her får de selskap av karri, spinat og poteter.

Oppskrift av: Christopher Sjuve
20 minutter
Hovedrett

Slik gjør du det:

Kok linsene til de er møre i vann og buljong. Spar litt av buljongvannet og spe med mer om det ser tørt ut.
Skum av underveis og visp gjerne med en visp for å knuse linsene mot slutten slik at de får en konsistens som minner om mos.
Skjær potetene i skiver. Stek dem gylne i olje eller smør. Finhakk hvitløken. Senk temperaturen i stekepanna. Ha i karripulver og hvitløk. Rør godt (hvitløken må ikke svi seg). Stek i 3-4 minutter.
Ha spinaten på potetene. Det blir et stort lass, ta eventuelt litt og litt. Legg på lokket mellom hver gang og vent til den faller sammen med å ha i mer.
Smak til med salt og pepper.
Legg linser på tallerken og potet- og spinatblandingen på toppen. Skvis over litt sitron ved servering.