Makrellsmør - Dette makrellsmøret lager de på restauranten Lysverket i Bergen.
Foto: Erik Hannemann

Makrellsmør

Dette makrellsmøret lager de på restauranten Lysverket i Bergen.

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):

Annonse

Slik gjør du det:

Makrellsmør

Ta skinnet av fisken og skjær ut beina. Passér (det vil si dytt) gjennom en fin sil slik at du får en ren makrellpuré. Vei dette og kutt lik mengde usaltet smør i terninger.

Kna smøret mykt med hendene og bland det godt sammen med makrellpuréen. La det stivne i den formen du vil. Små isbitholdere i silikon kan være bra. 

Løpstikkegelé:

Blansjer bladene i kokende vann til de er møre. Ha rett i en blender med pitte litt av vannet og kjør til det er glatt.

Sil gjennom en fin sil og vei den grønne væsken du har igjen. Bruk 1 plate utbløtt gelatin per 100 gram væske.

Bland gelatinen og kjøl ned geleen i en bolle over isvann mens du rører. Når den tykner, men ikke er stivnet, dypper du makrellsmøret i gelee.

Legg den på en rist (så den kan dryppe av seg) og vent til det stivner litt. Da kan du øse over litt mer gele med en skje.

Etter litt trening ender du opp med noe som ligner det som serveres på Lysverket.

PS

Om dette høres ut som mye styr, noe det er, kan du bare strø over litt finhakket løpstikke.

Oppskrift:
Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.

Kanskje disse også frister?

fav Tid: 10 min
Sandwich
fav Tid: 1440 min
Vingelé med frukt