Mole poblano - En tradisjonsrik gryterett fra Mexico med blant annet kalkun, chili og sjokolade.

Mole poblano

En tradisjonsrik gryterett fra Mexico med blant annet kalkun, chili og sjokolade.

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):

Annonse

Slik gjør du det:

Rens kalkunen og del den i biter. Legg bitene i en stor gryte, så de dekker bunnen. Stek og skrell tomatene, før du moser dem sammen med chipotle-chiliene. Ha blandingen i gryten sammen med kalkunen. Tilsett en liter kjøttkraft eller buljong. Smak til med salt og kok opp. La det putre på svak varme under lokk i en times tid, eller til kjøttet er mørt. Rist mulato-, ancho-, og pasilla-chiliene lett i en tørr stekepanne. Pass på å ikke svi dem. Fjern stilker og frø, og riv så opp belgene i biter. Legg dem i en liten bolle, og dekk dem med vann. La dem ligge i bløt i 30 minutter til de er myke. Snu dem av og til. Rist sesamfrøene og anisen i en stekepanne. Ta det ut av pannen og varm peanøtter, rosiner, baguette, tortilla og krydder. Bland i chiliene, paprikaene, hvitløken og løken. Tilsett en liter kjøttkraft eller buljong, og bland alt godt sammen på middels varme. Tilsett sjokoladen og rør til det blir tykt. Tilsett litt sukker. Ta opp kalkunstykkene, og tørk dem lett med tørkepapir. Stek dem i stekepannen i litt olje til de er lysebrune. Ha dem så i sausen. Strø over de ristede sesamfrøene før servering.

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.