Ovnsbakt kalkun med butterdeig

Ovnsbakt kalkun med butterdeig

Christopher Sjuve
60 minutter
Hovedrett

Slik gjør du det:

Skjær av filetene av kalkunen og fjern skinnet, brun filetene i en panne. Skjær av kjøttet fra lårene, hakk dette på kjøkkenmaskin og kjør det smidig med litt salt. Tilsett et egg om gangen og ha i kremfløte. Kjør farsen glatt og tilsett friske hakkede krydderurter, hvitløk og paprika i terninger, sopp i terninger som er frest i litt olje og avkjølt. Rull butterdeigen ut i passe tykkelse og størrelse og legg litt farse på midten. Legg brystet på, pensle med sennep og krydre med salt og pepper. Ha farse over og godt rundt filetene så det blir like tykt over det hele. Brett butterdeigen over, pensle i skjøtene og legg det på en smurt plate eller med bakepapir. Pensle med egg på toppen og bak i varm ovn i ca 35 min ved 180 ºC. Rosinsaus: Rens løken og hakk den fint. Fres den i smør sammen med rosinene og tilsett hvitvin, la det koke inn til det halve og tilsett kraften. Kok til smaken er god og blank sausen med kaldt smør. Smak til med cognac og grapesaft.

Kanskje disse også frister?