Ovnsbakt kalkun med butterdeig -

Ovnsbakt kalkun med butterdeig

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):

Annonse

Slik gjør du det:

Skjær av filetene av kalkunen og fjern skinnet, brun filetene i en panne. Skjær av kjøttet fra lårene, hakk dette på kjøkkenmaskin og kjør det smidig med litt salt. Tilsett et egg om gangen og ha i kremfløte. Kjør farsen glatt og tilsett friske hakkede krydderurter, hvitløk og paprika i terninger, sopp i terninger som er frest i litt olje og avkjølt. Rull butterdeigen ut i passe tykkelse og størrelse og legg litt farse på midten. Legg brystet på, pensle med sennep og krydre med salt og pepper. Ha farse over og godt rundt filetene så det blir like tykt over det hele. Brett butterdeigen over, pensle i skjøtene og legg det på en smurt plate eller med bakepapir. Pensle med egg på toppen og bak i varm ovn i ca 35 min ved 180 ºC. Rosinsaus: Rens løken og hakk den fint. Fres den i smør sammen med rosinene og tilsett hvitvin, la det koke inn til det halve og tilsett kraften. Kok til smaken er god og blank sausen med kaldt smør. Smak til med cognac og grapesaft.

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.