Panert breiflabb med søtpotetstappe og smørdampet spinat

Panert breiflabb med søtpotetstappe og smørdampet spinat

Oppskrift av: Anne Beate Hauge
60 minutter
Hovedrett

Slik gjør du det:

Jentepiratene lagde denne retten med breiflabb i Messum crater i Namibia. Fileter fisken, del i porsjonsbiter om den er stor. Dypp filet i en blanding av mel, salt og pepper. Bruker du egg kan du dyppe i rørt egg, for så å dyppe i melblandingen igjen. Friter filetene i oljen. Skrell søtpoteter, kutt i biter og kok møre i godt saltet vann. Kok til de er møre og lett å mose. Smak til med salt og pepper, og gjerne litt muskatnøtt. Ha i fint opphakkede grønnsaker f.eks. paprika, gulrøtter og purreløk. Ha i en god klatt med smør rett for det skal serveres. Smørdampet spinat med løk og hvitløk er også godt til. Fres finhakket løk og hvitløk i en kjele. Ha i spinaten og rør rundt til spinaten faller sammen. Smak til med salt og pepper. Ferdig på et blunk.

Kanskje disse også frister?