Pepperkrydret kalkunfilet med estragonsaus - Dette er kalkunens svar på pepperbiffen. Du lager den så sterk du vil ved å tilpasse mengden pepper etter eget ønske.
Foto: Espen Grønli

Pepperkrydret kalkunfilet med estragonsaus

Dette er kalkunens svar på pepperbiffen. Du lager den så sterk du vil ved å tilpasse mengden pepper etter eget ønske.

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):

Annonse

Slik gjør du det:

Ha kvernet peppermiks i en skål og trykk kalkunskivenes kanter i krydderet. Dryss på litt salt og stek ca. 2–3 minutter på hver side i panne eller på grill. La kjøttet hvile litt i pannen. Server med potetsalat, grønnsaker og estragonsaus. Legg endiviebladene i iskaldt vann, slik at de holder seg sprø. Skyll resten av salaten og riv den grovt opp. Del potetene i to, større poteter deles i skiver. Bland alt i en bolle. Bland ingrediensene til dressingen. Hell den gjerne over på et glass med lokk, slik at den kan ristes godt sammen før den helles over salaten. Smelt smøret og ha i sauspulveret. Tilsett hvitvin og matfløte. La sausen koke noen minutter. Trekk kjelen til side og tilsett eggeplomme og hakket estragon under omrøring. Server straks. Sausen må ikke koke etter at eggeplommen er tilsatt, da kan den skille seg. Tips: Du kan gjerne bruke hel kalkunfilet og skjære den i skiver selv.

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.