Reker i safran - Rekene smaker godt sammen med safran.
Foto: Erik Hannemann

Reker i safran

Rekene smaker godt sammen med safran.

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):

Annonse

Slik gjør du det:

Risotto

Kok opp vann og hold det varmt.

Hakk løken og stek den gyllen i smør og olje i en kjele. Ha i risen og la den steke med i fire, fem minutter. Hakk hvitløken, ha den i kjelen og la det steke i ett minutt (uten at den svir seg).

Ha i hvitvinen (kan droppes).La det koke inn. Ha i en og en sleiv med vann og la det koke inn mellom hver gang og under omrøring. (Det tar litt tid). Test om risen er kokt med jevne mellomrom. Når den er ferdig blander du inn smør, sitronskall og persille.

Ha ertene i vannet i ett minutt, sil av og bland dem inn i risottoen.

Rekene

Ha safranen i et glass og ha i litt vann (halve glasset).

Ha rekene i en stekepanne med en spiseskje smør og hell over safranen. Vend godt rundt. Servér rekene på risottorisen og pynt med noen mynteblader.

Oppskrift:
Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.

Kanskje disse også frister?