Salat med almefrø - Almefrø vokser på almetrærne. De er modne i mai og kanskje til begynnelsen av juni.
Foto: Erik Hannemann

Salat med almefrø

Almefrø vokser på almetrærne. De er modne i mai og kanskje til begynnelsen av juni.

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):

Annonse

Slik gjør du det:

Først en litt avansert oppskrift:

Rist pinjekjernene til de får litt farge. 

Ha fløte i en skål. Klem i litt sitronsaft og rør rundt. Legg merke til hvordan det tykner. Hell i litt olivenolje. 

Ha pinjekjernene i fløteblandingen og bland. Fordel blandingen i bunnen av fire, små glass, men spar litt til å ha på toppen. 

Skjær tomat og agurk i bittesmå terninger. Bland med almefrøene. 

Legg dette i glasset. Ha litt dressing på toppen. Og ha på litt salt og pepper. 

Denne er enklere:

Skjær tynne ringer av en salatløk. Bland med almefrø. 

Legg på en tallerken. De cherrytomater i to, legg på.

Dryss over pinjekjerner. Ha eventuelt over litt olivenolje og sitronsaft. Server med godt brød. 

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.

Kanskje disse også frister?

fav Tid: 120 min
Den store langpanna